Segurament hauràs escoltat alguna vegada la frase: “el jardí és mitja vida”. Però tenir un jardí implica també fer unes cures bàsiques per mantenir-lo verd i net.

Algunes persones tendeixen a contractar serveis externs de jardineria, altres utilitzen el lloguer de maquinària per a jardineria. Si prefereixes aquesta segona opció, avui et donarem alguns consells per a la cura del teu jardí.

La cura del jardí a les teves mans

El primer serà fer-se amb les eines adequades. Com dèiem, bé es poden comprar, o es pot optar pel lloguer de maquinària.

En general dependrà de la mida del lloc, i la quantitat de plantes o herbes que anem a tractar. Però el lloguer de maquinària de jardineria pot resultar més econòmic que la seva compra, si li donem un ús domèstic.

Un cop disposem de les eines, o la maquinària de jardineria adequada, podem començar a eliminar les males herbes. Aquesta és una de les parts més importants en la cura del jardí.

A més, hem de saber quan regar per reduir l’evaporació i evitar els fongs. En aquest cas el més recomanable és el reg a primeres hores al matí.

Un cop tenim el sòl llest, podem començar a plantar nous cultius.

També podem fer-nos amb humus, fems o fertilitzants.

lloguer de maquinàriaL’humus es col·loca sobre el sòl per conservar la humitat, reduir l’erosió i disminuir el creixement de les males herbes. Els fems i altres fertilitzants mantindran les nostres plantes verdes durant més temps.

Una cosa que hem de tenir en compte és no regar en desmesura, per evitar l’excés d’humitat, ja que pot ofegar a les nostres plantes.

També serà important no podar en excés, i d’altra banda controlar les plagues d’insectes. Ja que aquests poden alimentar-se de les nostres flors i plantes.

La cura del jardí professional

Si vols anar més enllà i especialitzar-te una mica més sobre la cura del teu jardí, hauràs d’adquirir o llogar maquinària de jardineria professional.

També dependrà de la mida del teu jardí, però en general, la maquinària de jardineria professional més utilitzada és:

  • Desbrossadora de benzina
  • Serra mecànica
  • Hidronetejadora a pressió
  • Motoaixada
  • Aclotadora de gasolina
  • Tallabarders
  • Bufador
  • Corró compactat.

Abans d’utilitzar maquinària professional, és recomanable assessorar-se correctament sobre quina és la millor opció per a cada situació.

Si a més et planteges fer obres a casa, a Costa Rent disposem també d’una gran varietat de lloguer de maquinària per a la construcció.

Consulta’ns sense compromís sobre les tipologies de maquinària, o demana’ns pressupost sobre el lloguer d’aquestes.

T’assessorarem perquè puguis gaudir del teu jardí, i li treguis el màxim profit aquesta temporada.